Film Gösterimi & “Eğitimde Alternatif Yaklaşımlar: Feminist Bir Okul Deneyimi” Söyleşisi
Gökkuşağının Şarkısı, A Rainbow Song / Regnbågens sång, 59′, 2013
Tarih & Saat: 27 Mart, Cuma – 18:00
Yer: Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü, Mahmut Tali Öngören Salonu
Guje, ilk defa bir kadına aşık olduğu anı anlatır. İlişkileri her ne kadar ağır ve yoğun olsa da onu cinsel olarak tanımlamaya, hatta bunu birbirlerine dile getirmeye dahi cüret edememişlerdir. Nils, kendisine “kahrolası ibne” diye bağıran bir sınıf dolusu öğrenciyle nasıl yüzleştiğini anlatır ve Maria, farklı olarak büyümenin, istemdışı tedavi ve ilaç kullanımını içeren travma dolu bir gençliğin acıklı tanımını yapar. Beş yetişkin LGBT bireyi, kişisel ve samimi konuşmalar sırasında hayatlarını şekillendirmiş olan olaylara ilişkin deneyimlerini paylaşırlar. (Göteborg Film Festivali, 2014 programından).
Film gösteriminin ardından; Prof. Alev Özkazanç’ın moderatörlüğünde, İsveç-Göteborg’dan Feminist Halk Okulu (Kvinno Folk Högskolan) eğitmenleri ve yönetmen Nasrin Pakkho’nun katılımı ile “Eğitimde Alternatif Yaklaşımlar: Feminist Bir Okul Deneyimi” paneli gerçekleştirilecektir.
Bu etkinlik, İsveç Enstitüsü’nin finansal desteği; Pembe Hayat, Kvinno Folk Högskolan ve KASAUM işbirliği ile gerçekleşmektedir.

 Detaylı bilgi için tıklayınız…