Satı Atakul Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Makale Ödülü’nün Sahibi Belli Oldu!
Bu seneki teması “Toplumsal Mücadele ve Direnişte Anne Olarak Kadınlar” olarak belirlenen Satı Atakul Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Makale Ödülü’nün sahibi belli oldu. Emine Rezzan Karaman “Dünya Yerinden Oynar Anneler Birlik Olsa!” makalesiyle bu sene ikincisi düzenlenen makale yarışmasında ödüle değer bulundu.
Ödül, karakolda gördüğü işkence sonucu yaşamına son veren Onur Yaser Can için ailecek girdikleri hukuk mücadelesinde evladının acısıyla aramızdan ayrılan annesi Hatice Can’a ithaf edilmiştir.
Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.
16 Ekim 2015 tarihinde düzenlenecek ödül töreninin ayrıntıları için www.kasaum.ankara.edu.tr adresini takip ediniz.
Satı Atakul 1971 yılında Bahadın’da (Yozgat) doğdu. Sağlık meslek lisesinin ardından hemşire olarak çalışmaya başladı, bir yandan da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. İletişim yüksek lisansına devam ederken 1996 yılında açılan Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’na bağlı Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programına,bölümün ilk öğrencilerinden biri olarak kaydoldu. 2002 yılında “Popüler feminist bir yayın deneyimi: Kadınlara mahsus gazete Pazartesi” başlıklı yüksek lisans teziyle bölümden mezun oldu. Bu süre boyunca önce Sağlık Bakanlığı’nda ardından Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM)’ de çalışmaya devam etti, evlendi ve anne oldu. Hayatla derdi olan kadınlardan biri olarak değdiği her alana, dokunduğu her insana ilişkin hikayeleri oldu hep. Kadın çalışmaları öğrencisi olmak,anne olmak, feminist bir anne olmak, hemşire olmak… Bütün bunlara ilişkin kadın anlatıları, özgün diliyle yazdığı yazılarına yansıdı. Satı, aynı zamanda Eksik Etek ve Uçan Haber gibi kadın dergilerinin çıkarılmasında yer aldı. Kadın politikasını, Günebakan, Kadın Dayanışma Vakfı, Feminist Anneler, Ankaralı Feministler gibi feminist örgüt ve gruplarda sürdürdü.