KASAUM’un 20. yılında Cynthia Cockburn ile savaşı, kadınların barış mücadelelerini, feminizmi ve anti-militarizmi tartışıyoruz.
KAOS GL Derneği’nin üç yıldır düzenlediği Feminist Forum etkinlikleri ile KASAUM 20. yıl etkinliklerinin ortak programını aşağıda görebilirsiniz.

14 Mart 2014
13:30-17.30 Kadınların Barış Hareketleri: Farklılıklar, ortaklıklar, mücadele pratikleri
Barış İçin Kadın Girişimi Ankara Grubu ve KASAUM/ KÇ Ortak atölyesi
Not: Atölyeye katlım sayıyla sınırlıdır. Bilgi icin: ezgibsaritas@gmail.com ve nazhidir@gmail.com
15 Mart 2014
Aziz Köklü Konferans Salonu, Cebeci Kampüsü, Ankara Üniversitesi
10.00-12.00 The gender of war: Feminist strategies for peace
Savaşın toplumsal cinsiyeti: Barış için feminist stratejiler
 Moderatör: Serpil Sancar
Konuşmacı: Cynthia Cockburn,
City University (Londra) ve Warwick Üniversitesi
12.00-13.00 Öğle arası
13.00-15.30 Feminizm ve Anti-militarizm: Kadınların barış mücadeleleri
Moderatör: Betül Yarar
Konuşmacılar:
Nazan Üstündağ (Barış İçin Kadın Girişimi, Boğaziçi Üniversitesi)

Handan Çağlayan (Yazar)
Alev Özkazanç (KASAUM, Ankara Üniversitesi)
15.30 – 16.00 Kahve arası
16.00 – 17.30 LGBT ve feminist direniş pratiklerinde bölgesel ortaklıklar
Moderatör: Ezgi Koçak
Konuşmacılar: Nada Zatouna, Misirli aktivist.
Jovana Ananievska, LGBTI Support Center, Makedonya
Nazik Armenakyan, Fotoğraf sanatçısı, Ermenistan

16 Mart, Pazar
Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi, Cebeci Kampüsü, Ankara Üniversitesi

12.00 – 13.30 Heteroseksizm ve patriarkanın taslı yollarında feminist bir aradalıklar: Hindistan, Gürcistan ve Kanada örnekleri üzerinden mücadele biçimleri
Moderatör: Çiğdem Akgül
Konuşmacılar: Rachel-Alouki Labbé, Acil Eylem Fonu (Urgent Action Fund for Women)
Roshmi Goswami, Acil Eylem Fonu
Mariam Gagoshashvili, Acil Eylem Fonu
13.30 – 14.00 Kahve arası
14.00-15.30 Türkiye ve Kıbrıs’ta feminizmin evrilişi
Teori ve aktivizm arasında mekik dokuma
Moderatör: Funda Şenol Cantek
Konuşmacılar: Simten Çoşar, Kaos GL Danışma Kurulu Üyesi & Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi
Doğuş Derya, Kuzey Kıbrıs Yönetimi Parlamentosu Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili
15.30 – 16.00 Kahve arası
16.00 – 18.00 Forum: “Özel olan Politik”se Feminist Politika Nerede?
Moderatör: Alev Özkazanc
Feminist politikanın işaret ettiği, özel-kamusal ikiliğinin yapaylığını, dokunulmaz kılınan eril mahremin dokunulabilirliğini ve dokunulma ihtiyacını, muhafazakâr ahlâkın tekelci iddiaları karşısında feminist etiği düşünmek, konuşarak eylemek için bir araya geliyoruz. Yoğunlaşacağımız alanlar: Yakin ilişkilerin politik söze dönüşmesi; kadınların özel alana dair kırılganlık (ve)ya alınganlık ve saklama deneyimlerinin politik alandaki sözü ve açık olmayan eşcinsel ve biseksüel kadınların eril mahreme dair yaşadıklarının politik alandaki “meşruluğu”

Etkinlikler herkesin katılımına açık ve ücretsizdir.  Tüm etkinliklerde İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce çeviri olacaktır