kongre afişiAnkara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (KASAUM) 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de ilk kez yapılacak, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Öğrenci Kongresi düzenlenmiştir.

Kongre, Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları yüksek lisans ve doktora programları öğrencileri tarafından, 24-25 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve toplumsal cinsiyet alanında yapılan veya yapılması planlanan bilimsel çalışmaların (tez, tezden bölümler, makaleler, diğer araştırmalar) paylaşılabileceği bir kongre olacaktır. Türkiye’nin birçok üniversitesinden Kongre’ye katılım için başvuru olmuş; toplam 117 bildiri gelmiş, bilim kurulumuzun değerlendirmeleri ile 78 bildirinin sunulması uygun bulunmuştur.

Kongre sunumları 24-25 Nisan 2014 tarihinde Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı öğretim görevlilerinin konuşmalarının yer aldığı açılış panelinden sonra başlayacaktır. Kongrenin ilk gününde Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Salonu, Eğitim Bilimleri Hasan Ali Yücel Salonu ve Eğitim Bilimleri Mustafa Necati Salonunda, ikinci gününde ise Eğitim Bilimleri Hasan Ali Yücel Salonu ve Eğitim Bilimleri Mustafa Necati Salonunda toplamda 78 sunum gerçekleştirilecektir. Katılım herkese açıktır…

Kongre Program Kitapçığı için tıklayınız…
Kongre Davetiyesi için tıklayınız…