sati-atakul-afis-2015-5
Kadınların evlatları söz konusu olduğunda dikkat çekici biçimlerde politikleşebildikleri ve bu bağlamda özgün toplumsal mücadeleler ortaya koydukları, mücadelenin ön saflarında yer aldıkları bilinir. Kendilerine atfedilen suskunluğu, edilgenliği bir yana bırakarak, her şeyi göze alarak sokaklara çıkan kadınlar, korkusuzca karakolları, mahkeme kapılarını dolaşır, eylemlerde bir araya gelir, seslerini duyurmaya çalışır. Arjantin’deki Plaza de Mayo annelerinden Türkiye’deki Cumartesi Anneleri’ne kadar dünyanın her yerinde bu böyledir.

feministanneler grubunun kurucularından Atakul adına geçen sene başlatılan Satı Atakul Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Makale Yarışması bu yıl, “Toplumsal Mücadele ve Direnişte Anne Olarak Kadınlar” temasıyla du zenlenmektedir. Ödül, karakolda gördüğü işkence sonucu yaşamına son veren Onur Yaser Can için ailecek girdikleri hukuk mücadelesinde evladının acısıyla aramızdan ayrılan annesi Hatice Can’a ithaf edilmiştir.

 
Başvuru koşulları
1)      Yarışma, tüm sosyal ve beşeri bilimler lisans, yüksek lisans  ve doktora öğrencilerine ve mezuniyet tarihinin üzerinden en fazla bir sene geçmiş olan araştırmacılara açıktır.
2)      Yarışmaya gönderilen makalelerin toplumsal cinsiyet alanında yarışma temasına uygun özgün bir araştırmanın verilerine dayanması veya alana özgün bir kuramsal tartışmayla katkıda bulunması gerekmektedir.
3)      Yarışmaya gönderilen makalelerin herhangi bir yerde yayımlanmamış, başka bir yarışmada ödül kazanmamış ve yayım haklarının verilmemiş olması gereklidir.
4)       Makalelerin dili Türkçe olmalıdır.
5)      Makaleler  başlık, dipnotlar ve referanslar dahil 10.000 kelimeyi aşmamalı, dipnotlar sayfa altına değil makale sonuna eklenmelidir.
 Yarışma takvimi 
Makalelerin son teslim tarihi: 1 Eylül 2015
Sonuçların açıklanma tarihi: 1 Ekim 2015
Ödül Töreni: 12 Ekim 2015
Katılım için 
Katılımcılar makalelerini elektronik posta yoluyla satiatakulmakale@gmail.com adresine ulaştırmalıdırlar. Katılımcılar makale ile birlikte, yazarın adı, üniversitesi, açık adresi, telefon numaraları ve elektronik posta adreslerine ilişkin bilgilerin yer aldığı özgeçmişlerini göndermelidirler.
Satı Atakul Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Makale Ödülü 2015 yılı için 1000 TL olarak belirlenmiştir.