Kadın Çalışmaları’nın ilk öğrencilerinden, dostumuz, iş arkadaşımız ve ilham kaynağımız Satı Atakul‘u kaybedeli üç sene oldu. Bu süre içerisinde Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı olarak düzenlediğimiz Satı Atakul Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Makale Ödülü Yarışması iki kez sonuçlandı ve Satı‘nın tüm sevenlerini buluşturan, bu çembere yeni dostlar ekleyen ödül törenlerinde bir araya geldik. Bu yıl da ilk sene olduğu gibi serbest  temayla düzenlediğimiz yarışmanın başvuru süresi uzatıldı. 
 
Satı Atakul Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Makale Yarışması Ödülü 2017 yılı için 1000 TL olarak belirlenmiştir.

Yarışma takvimi

Makalelerin son teslim tarihi: 15 Haziran 2017 

Sonuçların açıklanma tarihi:  15 Temmuz 2017

Ödül Töreni: 29 Eylül 2017

Başvuru Koşulları

1)      Yarışma, tüm sosyal ve beşeri bilimler lisans, yüksek lisans  ve doktora öğrencilerine ve mezuniyet tarihinin üzerinden en fazla bir sene geçmiş olan araştırmacılara açıktır.

2)      Yarışmaya gönderilen makalelerin toplumsal cinsiyet alanında özgün bir araştırmanın verilerine dayanması veya bu alana özgün bir kuramsal tartışmayla katkıda bulunması gerekmektedir.

3)      Yarışmaya gönderilen makalelerin herhangi bir yerde yayımlanmamış, başka bir yarışmada ödül kazanmamış ve yayım haklarının verilmemiş olması gereklidir.

4)       Makalelerin dili Türkçe olmalıdır.

5)      Makaleler  başlık, dipnotlar ve referanslar dahil 10.000 kelimeyi aşmamalı, dipnotlar sayfa altına değil makale sonuna eklenmelidir.

Katılımcılar, makalelerini elektronik posta yoluyla satiatakulmakale@gmail.com adresine ulaştırmalıdırlar. Katılımcılar makale ile birlikte, yazarın adı, üniversitesi, açık adresi, telefon numaraları ve elektronik posta adreslerine ilişkin bilgilerin yer aldığı özgeçmişlerini göndermelidirler.