“Sapkınlar” Sadece Üniversitelerde Değil Her Yerde…

Vahdet adlı gazeteye yaydığı nefret söylemleri yüzünden öfkelenmekten çok, acıyoruz. Aslında çoğu zaman kişinin insanlığa yakıştıramadığı eylemler karşısında duyduğu o utanç hissini yaşıyoruz.

Anlaşılan bizlerin ve Vahdet gibi yayınları hazırlayanların “insanlık” kavramından anladığı şeyler çok farklı.

Anlaşılan  o ki onlar gibiler, bazı insanları sırf kendi muhafazakâr cinsel ahlak anlayışlarına uymuyor diye gayri-insani görüp, “sapkın” ilan ediyorlar.

Bizler ise, insanlık anlayışımız genişlesin, derinleşsin, gayri-insani görünen ve baskıya, şiddete maruz kalan tüm yaşamlar değerlensin diye mücadele ediyoruz.

Evet, öfkelenmekten çok acıyoruz. Çünkü Vahdet böyle bir haberi yapmakla aslında kendi korkusunu dışa vuruyor.

Onların korkusunu yatıştırır mı artırır mı bilmiyoruz ama haberi biraz daha geliştirmek ve herkese duyurmak isteriz:

“Sapkınlar” sadece üniversitede değiller, her yerdeler.

Bir kere “sapkınlar” sadece Ankara Üniversitesi’nde, SBF’de değil, başka pek çok üniversitede de mevcut. Ve evet! Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve SBF  “sapkınlara” destek veriyor, konferanslar düzenleniyor ve hatta orada “sapkınlar” üzerine bir dersimiz bile var.

Ama sadece onlar değil. Kaos GL geçen yıl içinde 35 farklı şehirde konferans ve etkinlik düzenleyerek on binlerce kişiye ulaştı. Sadece üniversitelerle de değil, LGBT örgütleri, sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle ve kamu kurumlarıyla ortaklıklar kuruyor, çok sayıda kişiye ulaşıyor.

Evet derslerimiz, konferanslarımız, dergilerimiz ve elbette filmlerimiz de var. Hem de şu sıralarda Uçan Süpürge’nin film festivalinde gösteriliyorlar.

Vahdet için kötü haber şu:

Biz sizin sandığınızdan çoğuz ve her yerdeyiz.

Sizin sandığınız gibi belirli bir yerden türeyip sinsice her yere sızdığımız için değil, zaten her yerde olduğumuz için her yerdeyiz.

Hatta o kadar her yerdeyiz ki sizin aranızda bile olabiliriz. Konferansta dile getirdiğimiz gibi; biz uzaydan gelmedik! Ama o kadar korkmayın, bu sandığınız kadar korkunç bir şey değil. Çünkü çeşit çeşit, renk renk olmak hayatın kendinde var ve bu gerçeği kabul etmek insanı rahatlatıyor, iyileştiriyor.

Bu kısa açıklamayı çok da zorunlu görmedik aslında. Belki ciddiye almaya değmezdi, ama bu haber vesilesiyle bir kez daha varlığımızı ve her yerde olduğumuzu, bize kulak verenlerin sayısının sürekli artıyor olduğunu herkese duyurmak istedik.

Bu vesileyle bizimle birlikte olan herkesi ve destek vermek isteyen tüm dostlarımızı 10. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma çerçevesinde 16 Mayıs’ta Ankara Üniversitesi SBF’de yapılacak oturumlara ve 17 Mayıs günü saat 16:00’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde başlayacak olan yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz.

KAOS GL
Pembe Hayat
Ankara Üniversitesi KASAUM ve Kadın Çalışmaları
SBFDER
Uçan Süpürge